• Hunderiget

Bred With Love

Fievel er vores ældste hund som er en Nova Scotia Duck Tolling Retriever. Den gamle dreng på 16 år har prøvet lidt af hvert i sit liv.

Jeg (Priscilla) købte Fievel, da jeg skulle til at uddanne min første servicehund. Han stammer fra en lille kennel fra Lolland ejet af Marie Roland Tarby.

Da jeg tilbage i 2003 skulle finde en Toller til mit nye "projekt" (jeg ville uddanne en servicehund), kom jeg i kontakt med Marie. Marie syntes at mit projekt lød spændende og ville meget gerne hjælpe mig med netop en hvalp fra hendes kennel.


Jeg tog ned for, at besøge hende og se hendes hunde og hvalpene an. Hvalpende ligende jo selvfølgelig bare nogle små bamser, da de kun lige var fyldt 3 uger. Men jeg besluttede mig for, at dem ville jeg meget gerne se nærmere på. Så jeg havde næsten min ugentlige dag, hvor jeg tog turen til Lolland. Da hvalpene var omkring de 6 uger, lavede jeg en "lille" hvalpetest på dem, da jeg nu stod i den situation, at jeg skulle bruge en nervefast og arbejdsvillig hund til at udføre jobbet. Jeg skillede én hvalp fra ad gangen og til sidst stod jeg så med den mørkeste hvalp fra kuldet. Jeg sagde "ja tak" til den mørke og Marie hjuplede. Hun mente også, at det lige var den rigtige hvalp, at jeg havde valgt. Og nu ved jeg, at det var det rigtige valg!!!


Fievel er en arbejdsivrig hund og giver sjælendt op før han har udført sit arbejde. Dette vil sige, at han har energi, som en Border Collie....puhhh!! Derfor har han prøvet lydighed, agility, rally, hyrdning af får, click-træning, flere trick hold, jagttræning, appoteringshold, udstilling mm.


Ellers er han en rigtig rar hund, der altid er med på den væreste når ingen kigger. Og ja, så er han flokkens politibetjent. Han styrer og bestemmer over troppen herhjemme.

Dog er den ældre herre blevet næsten døv, men det genere ham bestemt ikke.


Født:09.05.2003

Død: 05.07.2019